Stockholm mötte Obama med ett *gäsp*

Stockholm mötte Obama med ett *gäsp*. En mindre demonstration gick från Medborgarplatsen till Mynttorget, annars var allt som vanligt. Punktmarkering av syriska Assadmotståndare med 120 kilo svensk polisman per 60 kilo Assadmotståndare hindrade ett syriskt inbördeskrig på Medborgarplatsen och upprätthöll ordningen i Stockholm denna vackra sensommarkväll.

Medborgarplatsen fylldes igår vid 17-tiden med demonstranter mot Barack Obama. Mest framträdande grupper var syriska Assadanhängare, syriska Assadmotståndare och Piratpartiet. Många mindre grupper deltog, främst på vänsterkanten.

Piratpartiet stod nära trappan på Medborgarhuset. Någon höll tal.

Mitt på medborgarplatsen stod en stor grupp syriska Assadanhängare. De ropade slagord, viftade med flaggor och visade porträtt på Bashar al-Assad. De föreföll vara vanliga medborgare i fredlig demonstration. De var dock ganska upphetsade.

Mellan Götgatan och gruppen Assadanhängare stod en grupp Assadmotståndare. Det var en grupp på runt 30 unga män, omgivna av en del kvinnor och några smågrupper. De unga männen verkade väldigt aggressiva. En polislinje hindrade dem att angripa Assadanhängarna och starta ett syriskt inbördeskrig på Medborgarplatsen. Polisen punktmarkerade dem med en 120 kilo tung polisman per 60 kilo tung Assadmotståndare.

Olika vänstergrupper var utspridda över torget, liksom flanörer och en påtaglig mängd journalister.

Jag såg inget av riksdagspartierna. Demonstrerade  varken Vänsterpartiet eller Socialdemokraterna?  Vad har hänt med kampen mot USA-imperialismen efter Olof Palme?

Det formades ett demonstrationståg om cirka 2000 personer. En ansenlig mängd som sakta gick nedför Götgatan. Ungefär hälften var Assadanhängare. På Götgatan var det märkbart trångt.

Demonstrationen fortsatte till Mynttorget, men jag åkte till Sergels torg och Kungsträdgården. Där var allt som vanligt, lite människor, ingen speciell aktivitet.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s