Piratpartiet i en ny tid

Jag roar mig med att fundera på hur olika partier kan hitta sin plats i en ny svensk politisk situation. Hur de kan hitta sin politik för en ny tid.

Piratpartiet har sin grund i dynamiska, nyfikna människor. Föregångare som banar väg i en ny verklighet. Starka individualister men också duktiga nätverkare som är mer världsmedborgare än statsmedborgare. I global gemenskap kämpar de för gemensamma mål.

Centralt är drömmen om ett gemensamt intellektuellt kapital, fritt för alla att använda, ändra och distribuera. All musik, alla filmer, alla böcker, alla tidningsartiklar, all programvara, alla konstruktioner, all forskning, all undervisning. Allt skall vara tillgängligt för alla. Du skall kunna ta det andra gjort, ändra eller lägga till och sälja eller ge bort. Det Du gjort skall sedan också vara tillgängligt för alla.

Drömmen om det gemensamma intellektuella kapitalet är samtidigt en dröm om en optimal global arbetsfördelning. Du behöver aldrig göra om något någon annan redan gjort. Allt är tillgängligt att använda och förädla för egna eller andras behov.

Gemenskap med alla människor är för en Piratpartist en självklarhet, nationsgränser är streck på kartan, kulturella skillnader en kreativ stimulans. Det finns en stor fascination inför alla former skapade både i den verkliga världen, i fantasin och i en virtuell verklighet.

Den upplevda gemenskapen med alla gör kriget till den yttersta dumheten som skadar Dina vänner, förstör det Ni gemensamt skapat.

Fascinationen inför allt skapat ger en stor motvilja mot alla hinder att uttrycka sig, alla lagar och regler som i onödan begränsar friheten.

Kampen förs globalt mot alla försök att låsa in intellektuellt kapital, hindra optimal arbetsfördelning. Mot krig och förtryck. Mot alla onödiga inskränkningar i friheten. Massans kamp mot kapitalintressen. Massans kamp mot all form av överhet, för en värld där var och en i gemenskap med sin omgivning och samverkan med alla kan forma sitt eget liv.

Annonser

1 kommentar

Filed under politik

One response to “Piratpartiet i en ny tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s