Valet 2010

Några ödesfrågor som borde ha diskuterats i valrörelsen år 2010 och föreslagna lösningar på dessa.

Krig

Vill vi delta på USA’s sida i ett tredje världskrig?

Starka ekonomiska intressen infiltrerar och korrumperar våra politiska organisationer. Lösningen är att hitta politiska system som kan motverka detta.

Frihet och demokrati

Vi är indoktrinerade via skola, kyrka och media. Myndigheterna försöker kontrollera vår kommunikation på Internet så att vi inte skall nås av information de vill hålla hemlig och så att alla skall ha samma politiskt korrekta åsikt. Vi styrs av allt strängare lagar med allt våldsammare straff för minsta överträdelse. Övervakningen exploderar. Allt vi kommunicerar övervakas. Myndigheterna kan kontrollera var Du är, vad Du läser och tittar på och vad Du kommunicerar till andra. I en del länder som inte är i krig bombas USAs motståndare via förarlösa flygplan styrda av operatörer i USA. Vill vi leva i en värld där vi kan bli skjutna minuten efter att vi skickat ett mail med en politiskt inte korrekt åsikt? Vill vi leva i en värld där vi kan bli fängslade för att vi surfar på politiskt inkorrekta sidor på Internet? Det gör vi redan!

Människor som får möjligheter till god utbildning och uppväxt, och sedan möjligheter att försörja sig och leva i mänskliga gemenskaper behöver inte begå brott. I goda samhällen finns det nästan ingen brottslighet. Lagarna bör inte kriminalisera normala mänskliga beteenden som inte skadar andra människor eller inskränker deras lika rätt till frihet.

Utbildning

Vårt utbildningssystem stöper alla barn i samma  form tills de går ut grundskolan. Sedan stöps de i ett fåtal liknande formar.

Arbetsmarknaden blir alltmer differentierad och kräver att människor är bäst i världen på en speciell sak. Arbetsmarknaden blir alltmer snabbrörlig och kräver förmåga och möjligheter till snabba yrkesbyten.

Efter utbildningen behöver företagen arrangera en lång yrkesutbildning för att förvandla den nyutbildade till smal expert. Företagen kan dock hyra in experten från någonstans i världen i stället för att genomföra denna utbildning. De nyutbildade blir i stället arbetslösa. Nya immigrationslagar gör att experten kan immigrera till Sverige om han behöver bo här.

Lösningen är att stödja barn i processen att finna sin egen väg från tidig barndom. De lär sig att praktiskt göra verkliga arbeten på verkliga arbetsplatser. De utbildas till en specifika tjänster på specifika företag. De behöver möjligheter till kortare eller längre yrkesutbildningar under hela livet som möjliggör snabba yrkesbyten.

Arbetslöshet och utanförskap

Människor i utanförskap är instängda i en sorts fängelse där de förbjuds att studera, praktisera och starta eget. De hindras via meningslösa heltidsaktiviteter som ofta är avsiktligt förnedrande. De förbjuds att låna på sina tillgångar. De har svårt att byta lägenhet. Privat arbetsförmedling är förbjuden och arbetsförmedlingen förmedlar inga arbeten. De skuldbeläggs av regeringen så att de inte kan få några arbeten. Bidragen dras ned, de försäkras ut och dör på gatan i en slutlig lösning lik gaskamrarna.

Lösningen är en arbetsmarknad där lönerna sätts så att tillgång på arbete motsvarar efterfrågan, möjligheter att utbilda sig och göra yrkeskarriär under hela livet så att lönerna blir höga och möjligheten att byta till ett mer välbetalt jobb god, samt hög professionalism och god matchning på arbetsmarknaden.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s