Folkpartiet i en ny tid

Folkpartiet är ett frihetsparti. För allt fler människor fungerar det inte att inordna sig i vår vanliga statligt styrda tillvaro. En skola som är en meningslös förvaring tills man är uppåt 30. Trygghetssystem som fungerar som ett fängelse och låser in människor i inaktivitet. Sjukvård med långa köer, läkare som ställer slumpmässiga diagnoser och ger felaktiga behandlingar. En åldringsvård som inte fungerar för att man inte vet om de kommer.

För allt fler människor blir det uppenbart att den statliga detaljregleringen av vår tillvaro inte alls fungerar i den nya tid som är här. Man kräver möjligheter att själva helt kontrollera sina egna liv. Att börja skolan som 4-åring, skaffa sig den yrkesutbildning man vill och bli klar när man är 13. Bli myndig och flytta hemifrån vid 14. Bilda familj med vilka man vill. Bestämma omfattningen av den egna sjukvårdsförsäkringen. Köpa social trygghet via den kyrka man tillhör. Arbeta när man vill med vilka arbetstider man vill. Var ledig när man vill. Byta yrke när man vill under livet genom att gå vilka utbildningar man vill. Pensionera sig när man vill. Ordna åldringsvård gemensamt i bostadsområdet.

Folkpartiet är partiet för den nya tidens individualistiska, medvetna och ansvarstagande människor. De vill själva styra sina liv, själva ta ansvar för det. De vill inte ha en stat som en ständig dagisfröken som styr och kontrollerar dem. Inte heller på arbetet vill de ha en chef som styr över dem. De är egna företagare eller arbetar i företag där de är självständiga och får ersättning efter det bidrag de lyckas skapa i de grupper de väljer att delta i.

Sökord: politik politisk strategi folkpartiet liberalerna liberal liberalism Jan Björklund Nyamko Sabuni frihet

Annonser

1 kommentar

Filed under politik

One response to “Folkpartiet i en ny tid

 1. Jag har en massa åsikter om detta!
  Läs fr f allt Gunnar Helén och Hans Lindblad… före alla mossiga teoretiker.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/10/behovet-av-hans-lindblad.html
  Med flera inlägg!!!
  Har en intro till min specialsida om Hans Lindblad, (under uppbyggnad)

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/p/liberalism-och-socialliberalism.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s