Centerpartiet i en ny tid

För en centerpartist är en verksamhet centralt. Att bevaka den, skydda den mot hot, ta vara på möjligheter och få den att växa. Måltiderna är krigsråd i en ständigt pågående kamp. Verksamheten kan inbegripa familjen och medlemmarnas framsteg, men det handlar ofta om företagande. Centerpartisten känner en glädje att kunna anställa människor och hjälpa dem att växa. När företaget går bra finns en stor generositet som anställda får del i. När företaget går dåligt vill man att de anställda skall ställa upp på dem och företaget.

Det politiska intresset är lågt. Emellanåt dyker det upp någon politisk fråga som är viktig för verksamheten och intresset är då stort att få detta problem löst. Ekonomiska resurser kan avsättas för detta. Frågorna är ofta svåra att driva eftersom det ofta är specialintressen, svåra att sätta sig in i, och som få människor tycker är viktiga.

För att skapa ett politiskt tryck på en sådan här fråga behövs en professionell utredningsorganisation som behandlar frågan och försöker göra den till en del i partiets politik. Frågorna behöver även drivas på av en professionell lobbyistorganisation. Centerpartiet behöver alltså genomgå en professionalisering. Medlemsdeltagandet blir betydligt lägre än i andra partier. Det egentliga partiet kommer att bestå av heltidsanställda utredare och lobbyister, samt ett antal heltidsanställda välutbildade och erfarna politiker. Någon form av amöba med personliga relationer till politiker, forskare och väljare, och med stor verkningskraft.

Sökord: strategi centern centerpartiet politik politisk regering riksdag Maud Olofsson Fredrick Federley lobba, lobby lobbyist utreda utredare entreprenör företagare företag verksam

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s