Stridsenheten

Så har det då anställts ett antal unga stridsmaskiner som började skjuta ner gubbar när de fick sitt första pokemon-spel när de var tre år och som har hållit på med det genom olika dataspel och genom att spela sitt psykologiska favoritspel mobbing med människor i sin omgivning tills de blev uppåt 30 och fick jobb. På jobbet organiserar de nu en stridsenhet som de är vana vid från rollspelen på nätet och börjar mobba ut människor som är duktigare än de själva eller över dem i hierarkin i målsättning att göra karriär.

Människor som blir drabbade är ju vana vid att den mobbade alltid får skulden för att andra mobbar honom och vågar följaktligen inte säga något. Han gör sitt bästa för att byta jobb och blir annars sparkad av chefen vid nästa neddragning. Det måste ju vara något fel på honom eftersom alla klagar på honom, eller hur ?

Som jag ser det är vi så vana vid att folk konkurrerar på aggressiva sätt med varandra att vi inte reagerar. På jobbet borde vi i stället kräva professionalism av alla. De borde samarbeta med kunder, leverantörer, chefer, underställda och arbetskamrater efter bästa förmåga och göra vad deras yrkesroll kräver av dem, inget annat. Även om chefer inte kan straffa alla egoistiska beteenden borde de vara bra på att identifiera dem och se till att de inte blir framgångsrika. Skicklighet och professionalism borde vara vägen till befordran, inget annat.

Vi är också dåliga på att förlägga ansvar. Människor borde hållas ansvariga för vad de själva faktiskt har gjort, inget annat. En person borde inte schablonmässigt hållas ansvarig för att andra trakasserar honom. Han borde bara hållas ansvarig för vad han faktiskt har gjort, inget annat. De som trakasserar honom borde hållas ansvariga för sina trakasserier. Detta är en förutsättning för att de mobbade skall kunna påtala övergreppen så att stridsenheten kan stoppas.

Sökord: psykologi socialpsykologi kognition social kognition gruppsykologi gruppdynamik makt maktkamp konkurrens konkurrera status hierarki statushierarki förtryck förtryckare mobb mobba mobbing mobbare chef ledare underställd anställd arbetspsykologi organisationspsykologi ung ungdom ungdomsgeneration vuxen frihet normer värderingar normlöshet spel spelare game gaming krigsspel actionspel rollspel professionell professionalism egoism egoistisk självisk yrkesroll yrkesroller psykologiska spel brödraskap guild stridande grupp aggressiv aggression makt ansvar befogenhet jag du andra kompetens personal personalavdelning personaladministratör personaladministration säga upp avsked härskartekniker korruption korrumperad trick tricks

Annonser

3 kommentarer

Filed under politik

3 responses to “Stridsenheten

  1. Bra analys! Been there done that och kunde inte hålla med mer.

  2. Pingback: Post om Jante « Erling Hellenäs svenska blog

  3. Pingback: Arbetslöshetsproblematiken | Erling Hellenäs svenska blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s